Co-owner

Je bent hier: Startpagina » Informatie » Co-owner

Samen eigenaar van een hond….

De term ‘”co-owner” betekent letterlijk “mede-eigenaar”

Waarom wij met co-owners sympathiek vinden?

Als je je als fokker bezig wilt houden met het fokken van rashonden, zonder dat daarbij op enig moment het welzijn van de hondjes in het geding komt, heb je natuurlijk wel meerdere honden nodig om mooie vrije bloedlijen met elkaar te kunnen combineren. Werken met gastgezinnen, de zogenaamde co-owners, heeft als groot voordeel voor de honden dat het aantal honden dat bij elkaar woont zeer wordt beperkt. Daardoor leeft elke hond (die wij geschikt vinden om mee te doen aan het fokprogramma) gewoon als speelkameraadje en volwaardig lid van een gezin.

Hoe gaat dat in de praktijk?
Wanneer een hondje geschikt lijkt voor de fok gaan wij op zoek naar een liefdevol en geschikt gastgezin, om het hondje daar te plaatsen. Of het hondje inderdaad geschikt is gaat pas blijken als het hondje opgroeid en de nodige cursussen heeft behaald en gezondheidstests goed zijn! Wij hanteren uiterraad de richtlijnen van de ASTCH! Als een co-owner teefje drachtig is komt zij ruim een week voor de uitgerekende datum bij ons in Rijssen waar de werpkist ingericht klaarstaat plus alle benodigdheden voor de bevalling. Omdat de hondjes ons goed kennen uit de puppentijd voelt ook de aanstaande mama zich heel snel weer thuis op de plek waar ze zelf geboren is. Na de bevalling blijven moeder en haar pups 8 weken bij ons zodra de pups naar hun nieuwe baasjes gaan gaat ook mama weer naar haar eigen baasje. Een co-owner betaald 1/3 van de aanschafprijs voor de hond. De bijzondere kosten die gepaard gaan met een hondje waar mee gefokt wordt, zoals (medische) keuringen zijn voor de fokker. De kosten die gemaakt worden als huishond zijn voor de co-owner. Alle overeenkomsten staan uiterraad in een co-ownercontract. Als co-owner ben je dus (als je wil) nauw betrokken bij het wonder van de zwangerschap, bevalling en de puppies vanaf de geboorte tot aan 8 weken zonder daarvoor de verantwoording te hoeven nemen.

Voor een reu geldt:
Mocht een reu fokgeschikt lijken dan zijn terzijne tijd ook de kosten voor de (medische) keuringen voor onze rekening. Mocht een reu fokgeschikt zijn en er zou een dekking buiten de deur gedaan moeten worden, kom ik jullie hondje halen voor een dag en breng hem ook weer netjes thuis als hij zijn plicht vervuld heeft. Verder moet je de hond helemaal als je eigen beschouwen, dat is wel het meest belangrijke van alles!

Heeft u intresse in het co-ownerschap?

Neem dan contact met ons op via www.kikisneverendingstory@outlook.com of bel naar, Hilda tel: 06-54228654